تحولات منطقه

کوروش کلهر از فاصله گرفتن عکاسان جوان با قوانین و اصول عکس مستند اجتماعی می گوید.

عکاسان با قوانین عکس مستند فاصله دارند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: کوروش کلهر هنرگزار گروه عکاسی وهله که این روزها نمایشگاه عکس «پیش درآمد» به هنرگزاری او در گالری همرس برپاست درباره شکل گیری این گروه گفت: مستند اجتماعی دغدغه همیشگی ام در حرفه عکاسی است؛ من از سال ۷۵ عکاسی را شروع کردم و از همان ابتدا درگیر عکس مستند اجتماعی شدم. حدود چهار سال پیش در باغ موزه قصر برای اولین بار نمایشگاه عکس مستند اجتماعی با عنوان وهله را برگزار کردیم و در این نمایشگاه آثار عکاس هایی به روی دیوار رفت که دسترسی کمتری به تهران و گالری ها داشتند در واقع نمایشگاه وهله با هدف حمایت عکاسان موفق و دیده نشده و یا کمتر دیده شده شکل گرفت.

این هنرمند عکاس افزود: بعد از چهار سال وضعیت در حوزه عکاسی مستند اجتماعی نگران کننده شد و آثاری که در نمایشگاه‌ها و فضای مجازی از هنرمندان جوان می‌دیدم با قالب اصلی عکاسی مستند فاصله زیادی داشت ، رفتارها و خاستگاه هنر در مستند تغییر کرده بود؛ عکاسی مستند رنگ خودش را تغییر داده و به فرم و فیگور متمایل شده بود و عکس ها دیگر مستند اجتماعی نبود.

کلهر درباره دلیل این تغییر در عکاسان مستند اجتماعی توضیح داد: یکی از دلایل می‌تواند جذب مخاطب باشد زیرا عکاسی مستند در ایران فروش جدی نداشته است و بسیاری از عکاسان از عکس گرفتن در این حوزه امرار معاش می‌کنند و مجبور می‌شوند به عکس مستند فرم دهند تا مخاطب جذب و ترغیب برای خرید شود.

این عکاس در ادامه اظهار کرد: می‌خواستم قدم کوچکی در اصلاح نگاه به عکاسی مستند اجتماعی بردارم و شکل و قالب عکس مستند را معرفی کنم بنابراین نمایشگاهی با عنوان" پیش درآمد" با حضور اساتید مستند اجتماعی در گالری همرس برگزار کردیم در عکس های اساتید تمامی قوانین ابتدایی و بصری رعایت شده است و هنرمندان جوان می‌توانند با عکس‌های جدی و حرفه‌ای حوزه مستند اجتماعی آشنا شوند و از آن پیروی کنند.

کلهر افزود: نمایشگاه " پیش در آمد" موضوع واحدی نداشت زیرا می‌خواستم نگاه‌های متفاوت اساتید مستند اجتماعی در آن بررسی شود و تفکر عکاسی مستند در شکل دقیق خودش ارائه شود.

او درباره ادامه فعالیت گروه عکاسی وهله گفت: وهله فرآیندی پنج ساله را پیش رو دارد که اولین سال خود را با حضور اساتید آغاز کرد و طی چهار سال آینده با انتشار فراخوان از عکاسان جوان مستند اجتماعی دعوت به ارسال آثارشان می کند.

کلهر ادامه داد: هر سال موضوع مشخصی برای عکاسی اعلام می شود و عکس هایی که قوانین مستند اجتماعی را رعایت کرده باشند به مرحله داوری می‌رسند و در نهایت روی دیوار نمایشگاه قرار می‌گیرند.

این عکاس در پایان صحبت‌هایش گفت: گالری همرس به برگزیده هر دوره امکان برگزاری یک نمایشگاه انفرادی را می‌دهد همچنین سعی داریم در پایان پنجمین سال برگزاری نمایشگاه وهله، آثار را در قالب کتاب منتشر کنیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.